Direkt från jorden till din hand

Nissebo Trädgård är ett mycket litet nystartat företag som består av mig, Åsa Gillgren med god hjälp av man, släkt och vänner.

Den ursprungliga tanken var att odla ekologiska grönsaker för leverans till privatpersoner,caféer, restauranger, skolor och äldreboende mm. Då hade jag tänkt odla allt på Nissebo, där vi bor sommarhalvåret. Därav namnet på företaget.

Av en slump fick jag i november 2017 höra att Kristinehamns kommun sökte entreprenörer till Gustafsviks Herrgård och då började en annan idé så smått att utforma sig. Jag ville sälja grönsaker och snittblommor direkt från landet till kunden. Pinfärskt och utan svinn.

Efter några nervösa, nagelbitande månader fick vi i slutet av februari 2018 klartecken att sätta igång  och lyckan var stor!

I slutet av april och början av maj anlade jag och min man det som nu är köksträdgården på Gustafsvik. Det enda vi behövde göra med den fina jorden var att gödsla och hästgödsel var inga problem att få tag på med  två stall så nära inpå.

Här odlar jag på friland enligt ekologiska principer, det vill säga helt utan gifter och konstgödsel, och säljer än så länge till de besökare som kommer till herrgården. 

Jag tar även hand om den historiska trädgården på uppdrag av Kristinehamns kommun.

Det är en dröm som gått i uppfyllelse och jag är så glad och hedrad över att få vara delaktig i att  väcka liv i den här fantastiska och speciella platsen igen.